Top 10 beste autoverzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië (2024)

Vraagt ​​u zich af welke autoverzekeringsmaatschappijen de Britse markt domineren? Wij hebben de antwoorden. Terwijl ruim honderd bedrijven autoverzekeringen verkopen in Groot-Brittannië, zijn de tien grootste autoverzekeraars goed voor ongeveer 85% van de Britse autoverzekeringsmarkt. Als u overweegt om bij een van de tien beste bedrijven te kopen, bekijk dan onze lijst om te zien wie de prijs heeft gewonnen en lees wat er zo speciaal is aan elk bedrijf.

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (1)

Wat moet de Britse verzekering dekken?

Er zijn een paar belangrijke dingen die Britse verzekeringen moeten dekken om effectief te zijn. Ten eerste moet het de kosten dekken van reparaties aan uw voertuig in het geval dat deze bij een ongeval beschadigd raakt. Ten tweede moet het de kosten dekken van de medische behandeling van eventuele verwondingen die u of uw passagiers bij een ongeval oplopen. Ten slotte moet het bescherming bieden tegen aansprakelijkheid in het geval dat u schuldig wordt bevonden aan een ongeval.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een autoverzekeringsmaatschappij?

Als het gaat om autoverzekeringen, zijn er veel verschillende bedrijven die strijden om uw bedrijf. Dus, hoe weet u welke het beste voor u is? Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een autoverzekeringsmaatschappij:

  • Financiële stabiliteit:Zorg ervoor dat het bedrijf financieel stabiel is en een goede beoordeling heeft van bureaus als A.M. Best.
  • Dekkingsopties:Zorg ervoor dat het bedrijf de dekkingsopties biedt die u nodig heeft.
  • Kortingen:Kijk of het bedrijf kortingen aanbiedt waarmee u geld kunt besparen.
  • Klantenservice:Bekijk de klantenservice van het bedrijf om te zien hoe zij hun polishouders behandelen.

De 10 grootste autoverzekeringsmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

Veel van de toonaangevende goedkope autoverzekeringsmaatschappijen op de Britse markt zijn bekende namen en hebben mascottes of jingles die je herkent in hun tv-advertenties. Elk bedrijf biedt zijn klanten echter heel verschillende bonussen, functies en ervaringen. Dit is wat u moet weten over deze bedrijven voordat u beslist welke het beste bij u past.

1.Admiraal Groep

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (2)

Admiral Group is de grootste autoverzekeringsmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 15% van de autoverzekeringsmarkt, en onderschrijft polissen via de merken Admiral, Bell, Diamond, Elephant.co.uk en Gladiator. Technisch gezien is Admiral de handelsnaam van EUI Limited.

In 2020 groeide Admiral zijn autoactiviteiten in een behoorlijk tempo, wat blijkt uit een toename van het aantal klanten met 9%, waardoor het de populairste autoverzekeringsmaatschappij in Groot-Brittannië werd.

Een van de bedrijfsdoelstellingen van Admiral is het vergroten van het klantenbehoud, wat goed is om te weten of uw polis klaar is voor verlenging. De Admiral heeft ook een autoverzekering voor de autoverzekeringen van het merk Ford.

2.AXA

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (3)

AXA is de op een na grootste autoverzekeraar van Groot-Brittannië, een internationaal bedrijf dat vorig jaar ruim 99,8 miljard euro aan premies onderschreef. Deze verzekeringsmaatschappij verkoopt polissen onder haar eigen merk en onderschrijft ook polissen voor andere merken zoals mypolicy.co.uk en By Miles (pay per mile-dekking). Dus als u een autoverzekering heeft gekocht bij een merk dat geen eigen polissen schrijft, kan uw dekking uiteindelijk bij AXA terechtkomen.

3.Directe lijngroep

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (4)

Direct Line Group verkoopt Direct Line-autoverzekeringen rechtstreeks aan klanten, maar is ook sterk op PCW-gebied met de autoverzekeringsmerken Churchill, Darwin en Privilege. Hoewel in 2020 67% van de omzet rechtstreeks aan klanten ging via het merk Direct Line, werd in 2020 30,2% van de premies via het PCW-kanaal verkocht. Het bedrijf blijft zich concentreren op technologie met de lancering van de nieuwe verzekeringsplatformmotor . En de groep heeft zijn aanwezigheid op prijsvergelijkingssites versterkt met de lancering van de Darwin-vestiging.

Terwijl de bruto premies in 2020 met 2,1% daalden, steeg het aantal lopende autoverzekeringen met 0,4% naar 4,1 miljoen.

Direct Line is ook verbonden met Volkswagen en biedt jaarlijkse verzekeringspolissen en een gratis 5-daagse rijdekking voor klanten die nieuwe en gebruikte auto's kopen bij Volkswagen-, SEAT-, Audi- en ŠKODA-dealers via UK Insurance Group (onderdeel van de Direct Line-groep).

Direct Line biedt unieke aanbiedingen, zoals het beschermen van uw buitenschuldkorting bij buitenschuldclaims. Hoewel Direct Line ook woningverzekeringen aanbiedt, vormen autoverzekeringen de belangrijkste activiteit, goed voor 50% van de bruto premies.

4.Aviva

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (5)

Hoewel de autoverzekeringsactiviteiten van Aviva over het geheel genomen te weinig schaalgrootte hebben, probeert het bedrijf zich te richten op polissen met meerdere dekkingen en uit te breiden naar de markt voor prijsvergelijkingswebsites (PCW). Afhankelijk van waar u woont, ziet u mogelijk Quotemehappy.com met enkele van de goedkoopste tarieven die bij PCW worden aangeboden. Ze verkopen ook via hun merk General Accident, waardoor Aviva de vierde grootste verzekeraar op de Britse autoverzekeringsmarkt is. En in 2020 werd het merk Aviva ook gelanceerd op prijsvergelijkingswebsites in Groot-Brittannië.

Aviva is tijdens de British Insurance Awards 2020 uitgeroepen tot General Insurer of the Year. De tevredenheid over de klantenservice is hoog: meer dan 50% van de directe persoonlijke klanten heeft meer dan één schadeverzekeringsproduct bij Aviva. Aviva heeft zwaar geïnvesteerd in digitaal en claimbeheer, waardoor Britse autoklanten hun claims online kunnen starten en voltooien zonder enig contact met abonnees. Klanten lijken tevreden over de online schadeafhandeling, aangezien 80% van hen hun autoreparaties nu online boekt.

In Groot-Brittannië heeft Aviva in 2019 2,5 miljoen autoklanten verzekerd en 99,4% van de autoverzekeringsclaims afgehandeld. Aviva heeft een van de hoogste Trustpilot-klantbeoordelingen onder de top 10 van bedrijven.

5.LV

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (6)

Liverpool Victoria is een andere bekende autoverzekeraar, verkocht als LV=. LV= bronnen zijn direct beschikbaar, via vergelijkingssites of makelaars. De recente groei van het merk LV= is te danken aan de hoge vernieuwingspercentages van bestaande klanten en nieuwe verkopen na de lancering van het aanbod voor meerdere auto's, waarbij 10% van de nieuwe klanten 25% bespaarde (april tot juni 2019). Klanttevredenheid is een topprioriteit voor het bedrijf, wat de hoge klantrecensie op Trustpilot verklaart. LV staat achter de autoverzekeringen voor de merken Volvo, Dacia, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Masda, MG, Mitsubishi, Renault en Suzuki via Clear Car Insurance (LV=Broker), dat wordt verzekerd door Highway Insurance Company (onderdeel van Liverpool Victoria-groep).

Toelichting: Eind 2019 voltooide Allianz de overname van LV General Insurance Group (LV GIG). LV = Autoverzekeringspolissen worden nog steeds afgesloten door Liverpool Victoria Insurance Company Ltd, maar zijn nu uiteindelijk eigendom van Allianz.

6.Hastings Direct

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (7)

Hastings Direct is een zeer populaire autoverzekeringsmaatschappij die rechtstreeks en via prijsvergelijkingswebsites (PCW's) verkoopt. In feite werd in 2018 73% van de Hastings-premies die voor nieuwe autoverzekeringsklanten werden geschreven, op de PCW-markt verkocht. En PCW's zijn de enige manier om het goedkoopste van hun producten, de Hastings-autoverzekering, te kopen. Essentieel. Ze bieden ook twee premiumdekkingsniveaus (Direct en Premium), die kunnen worden gekocht via vergelijkingssites of rechtstreeks op hun website. Daarnaast hebben ze YouDrive (een black box-abonnement) en Multi Car-dekking (die kortingen biedt voor huishoudens met 2-4 auto's) en enkele extra merken (insurePink en People's Choice).

Hastings Direct blijft investeren in digitale mogelijkheden, wat betekent dat het voor klanten gemakkelijker wordt om online te winkelen en hun accounts te beheren via een klantenportaal en app (hoog gewaardeerd met 4,6 sterren in de App Store). van Apple).

We vinden het ook leuk dat Hastings Direct trots is op het aanbieden van eenvoudige, duidelijke verzekeringen. Dit blijkt uit hun beleidsdocumenten, die gemakkelijker te begrijpen zijn dan sommige concurrenten.

Merk op dat Hastings Essential autoverzekering, hoewel de goedkoopste van hun plannen, slechts een 2-sterrenbeoordeling van Defaqto heeft voor minder functies; De voorruitdekking is bijvoorbeeld niet inbegrepen en kan niet worden toegevoegd, maar pech- en juridische kosten kunnen tegen een meerprijs worden toegevoegd. (respectievelijk ongeveer £ 20 en £ 35). Degenen met een iets groter budget en die meer functies willen, moeten hun Direct- en Premier-polissen overwegen, die niet zo goedkoop zijn, maar een lager eigen risico en een betere dekking hebben.

7.Ageas

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (8)

Ageas is een andere bekende autoverzekeraar die je ook op vergelijkingssites tegenkomt. Ze richten zich op het integreren van AI in het claimproces en melden dat verzoeken om automatische polisgoedkeuring zijn teruggebracht van 2-3 uur naar 2-3 minuten en 24/7 op 7 beschikbaar zijn, wat een positieve invloed heeft op de klanttevredenheid. Wellicht als gevolg daarvan heeft Ageas een van de hoogste Trustpilot-ratings binnen de groep en verzekert het nu 3,9 miljoen particuliere autoklanten in Groot-Brittannië.

Net als Aviva betaalde Ageas vorig jaar ruim 99% van de claims. Polissen kunnen worden gekocht via makelaars, verbonden partners en directe distributie, inclusief PCW's. Terwijl Ageas voorheen samenwerkte met Tesco om hun wettelijke motorverzekeringen te verzekeren, droegen ze het bedrijf in mei 2021 over aan Tesco. Ageas beheert ook de polissen voor Age Co (voorheen Age UK).

8.Esure-groep

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (9)

De esure-groep is een toonaangevende auto- en woningverzekeringsmaatschappij, die zijn producten verkoopt via de merken Sheilas’ Wheels en esure. Om claims te beheren heeft esure meer dan 700 specialisten in dienst in haar claimcentra in Groot-Brittannië; ze exploiteren ook een netwerk van motorreparatiewerkplaatsen die meer dan 90% van de claims voor accidentele schade afhandelen.

9.RSA

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (10)

Royal & Sun Alliance verkoopt autoverzekeringen via het merk More Th>n. In 2020 verkochten ze voor bijna £500 miljoen aan autopolissen, waarmee ze op de negende plaats staan ​​op de lijst van de grootste autoverzekeringsmaatschappijen, hoewel ze zelfs nog meer schrijven over autopolissen. Woningverzekering. RSA is een ander bedrijf dat beleid schrijft voor een aanzienlijk aantal andere merken dan het eigen merk. RSA schrijft bijvoorbeeld beleid voor Clydesdale Bank, Ingenie en anderen.

10.NFU wederzijds

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (11)

NFU Mutual is gericht op bestuurders in landelijke delen van het land en biedt een heel ander aanbod dan andere vermeldingen op de lijst van de grootste autoverzekeringsmaatschappijen van Groot-Brittannië: ze zijn eigendom van polishouders, niet van aandeelhouders, en ze bieden geen online offertes aan, maar eerder hebben meer dan 300 kantoren verspreid over het hele land, een netwerk van meer dan 650 agenten en een callcenter in Groot-Brittannië om offertes, vragen en klachten af ​​te handelen.

NFU Mutual staat bekend om haar uitstekende klantenservice, zoals blijkt uit het lage klachtenpercentage bij de Financiële Ombudsman Service. We merken op dat NFU Mutual een lage beoordeling heeft op Trustpilot, maar we maken ons zorgen over de betrouwbaarheid van deze statistiek vanwege het relatief kleine aantal reviewers. Terugkerende klanten kunnen een korting krijgen die wordt gefinancierd door NFU Mutual Profits; leden krijgen momenteel een korting van 11,5% tot 16,5%, afhankelijk van de duur van hun lidmaatschap.

Waarom zijn deze bedrijven de beste?

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij het vinden van de beste autoverzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië. Enkele van de dingen waar we naar hebben gekeken, zijn onder meer financiële stabiliteit, klanttevredenheid en de aangeboden soorten dekking.

We hebben vastgesteld dat de bedrijven op onze lijst allemaal financieel stabiel zijn en een hoge klanttevredenheidsscore hebben. Ze bieden ook verschillende dekkingsopties, zodat u de juiste polis voor uw behoeften kunt vinden.

Als u op zoek bent naar de beste autoverzekering in Groot-Brittannië, raden wij u aan offertes van deze bedrijven te vergelijken.

Hoe u de beste deal krijgt voor een autoverzekering

Er zijn een aantal manieren om de beste deal voor uw autoverzekering te krijgen. Hier zijn een paar tips:

  1. Kijk rond en vergelijk prijzen.
  2. Zorg ervoor dat u begrijpt welke dekking u krijgt.
  3. Overweeg om uw eigen risico te verhogen.
  4. Profiteer van kortingen.
  5. Houd uw auto in goede staat.
  6. Rijd veilig.
  7. Controleer regelmatig uw dekking.
  8. Kijk nog eens rond als het tijd is om te verlengen.

Door deze tips te volgen, weet u zeker dat u de best mogelijke deal krijgt voor uw autoverzekering.

Welke vragen stellen autoverzekeraars in Groot-Brittannië?

Top 10 Best Car Insurance Companies In The UK (12)
  • Hoe lang is mijn offerte geldig?
  • Hoe lang duurt mijn polis?
  • Hoeveel kan ik besparen door te vergelijken?
  • Hoeveel aanbieders vergelijk je?
  • Waarom moet ik u mijn telefoonnummer geven?
  • Waarom moet je mijn adres weten?
  • Waarom moet je weten of ik rook?
  • Krijg ik te horen dat ik een vraag verkeerd heb beantwoord?
  • Welke soorten dekkingen zijn er?
  • Waarom is mijn polis zo duur?
  • Wat zijn premies en eigen risico?
  • Ik heb mijn auto gecrasht, wat moet ik doen?
  • Waarom werd mijn polis duurder toen ik verhuisde?
  • Waarom wordt mijn polis duurder?
  • Waarom is een verzekering duurder voor jongere bestuurders?
  • Heeft mijn autokeuze invloed op de kosten van mijn polis?
  • Waarom is mijn verzekering duurder als ik werkloos ben?
  • Zijn verzekeringen goedkoper voor vrouwen dan voor mannen?
  • Kan ik mijn no-claimkorting beschermen?
  • Krijg ik een boete als ik mijn verzekering voortijdig opzeg?
  • Kan ik mijn no-claimkorting behouden als ik van aanbieder verander?

Conclusie

Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden als het gaat om het vinden van de beste autoverzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië. Door echter de tijd te nemen om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken, kunt u een verzekeraar vinden die aan uw specifieke behoeften en budget voldoet.

Misschien vind je ook leuk:

  • Top 15 beste autoverzekeringsmaatschappijen in de VS
  • Commerciële autoverzekering offerte
  • Zakelijke autoverzekering
  • Goedkope commerciële autoverzekering
Top 10 beste autoverzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6379

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.