Verzekeringsdekking voor ongehuwde partners die samen wonen (2023)

Meer informatie over stappen die ongehuwde partners kunnen nemen om de verzekering voor auto's, leven, gezondheid en huiseigenaren te kopen.

Over het algemeen kunnen ongehuwde paren de meeste verzekeringstypen kopen tegen concurrerende tarieven, wat meestal gemakkelijk te doen is, vooral als u eigendom mede-eigenaar is.Zorg ervoor dat je rondkijkt, omdat de prijzen dramatisch kunnen variëren.

Dit artikel helpt u niet om te beslissen of u een bepaald type verzekering nodig heeft, maar helpt u bij het oplossen van enkele van de problemen bij het kopen van verzekeringen bij een partner.

Levensverzekering

Levensverzekeringis een onderwerp dat veel getrouwde stellen tijdens hun relatie bespreken.Maar u hoeft niet te trouwen om te profiteren van de bescherming van levensverzekeringen.Als u en uw partner ongehuwd zijn, maar u hebt samen activa (zoals een huis), of u hebt kinderen, u kunt een van u betalen voor een verzekeringspolis en uw partner als begunstigde vermelden.

Levensverzekering kan ook aan je denken als je ongehuwd bent, maar je partner wilt beschermen als je sterft.Veel mensen krijgen een levensverzekering als een voordeel van werk of kopen hun verzekeringspolis via een particulier bedrijf.Hoe dan ook, u kunt uw partner noemen als begunstigde.

Verzekering voor huizenbezitters

Tenzij u contant geld hebt betaald voor uw huis, vereisen de meeste hypotheekverstrekkers huiseigenaren om de verzekering van huiseigenaren (of gevaar) te kopen.Verzekering voor huizenbezittersdekt het verlies van een huis na een brand, overstroming of andere vernietigingsdaden.Vroeger was het moeilijk voor ongehuwde paren om samen de verzekering van huiseigenaren te kopen, maar dit is niet langer waar.Veel bedrijven schrijven nu beleid voor ongehuwde paren tegen dezelfde tarieven die worden aangeboden aan getrouwde stellen.

Als u echter de enige eigenaar van het huis bent, kan de verzekeringsmaatschappij mogelijk niet automatisch de bezittingen van uw partner over de polis dekken.Als uw partner waardevol persoonlijke eigendommen heeft, neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij van uw huiseigenaren om te zien of het vereist dat beide leden van het huishouden aan de akte zijn.Anders moet uw partner een afzonderlijke verzekeringspolis van huurders kopen.

Huurdersverzekering

Huurdersverzekeringbeschermt huurders tegen het verlies van hun persoonlijke eigendom vanwege diefstal of een daad van vernietiging.Net als een verzekering voor huiseigenaren, is de verzekering van huurders gemakkelijk voor een ongehuwd stel om samen te verkrijgen.

Verzekeringsmaatschappijen verzekeren het onroerend goed, niet de eigenaren van het onroerend goed.En de tarieven zijn gerelateerd aan de leeftijd en veiligheid van uw gebouw, de buurt waarin u woont en hoe goed uw huisbaas het gebouw onderhoudt.Winkelen.U zou in staat moeten zijn om een beleid te vinden dat jullie beiden dekt, hoewel een paar bedrijven proberen u meer in rekening te brengen of te eisen dat u elk uw eigen beleid koopt.

Autoverzekering

De aankoop van autoverzekering kan een probleem zijn voor ongehuwde paren, maar niet voor zover het ooit was.Als u elk een auto bezit, moet u geen problemen hebben om een afzonderlijke verzekering te krijgen.Voor ongehuwde paren die gezamenlijk één voertuig bezitten, zal het verkrijgen van één beleid goedkoper zijn dan er twee krijgen (één voor elke partner).Maar misschien moet u rondkijken om een agent en bedrijf te vinden waarmee u dit kunt doen.

Als u gezamenlijk twee of meer auto's bezit, is het vaak goedkoper om één beleid te krijgen voor al uw auto's.De meeste verzekeringsmaatschappijen laten ongehuwde paren toe om dekking te combineren - en krijgen daardoor kortingen en andere waardevolle voordelen.Maar nogmaals, niet alle verzekeringsagenten of bedrijven zullen deze voordelen aanbieden aan een ongehuwd stel.Als u een uitsplitsing van de kosten en baten van het combineren van polissen nodig hebt of ze gescheiden houden, praat dan met uw verzekeringsagent.

Als al het andere faalt, overweeg dan om het eigendom van beide auto's over te dragen aan één persoon (bel uw afdeling van motorvoertuigen en vraag hoe u de titelslip kunt wijzigen) en vermeldt u de andere persoon als een secundaire bestuurder.Het overbrengen van eigendom kan rommelig zijn, vooral als u en uw partner in de toekomst uit elkaar gaan.

Binnenlandse partnerschappen en ziektekostenverzekering

Sommige steden, staten en particuliere werkgevers bieden hun werknemers binnenlandse partnervoordelen aan.En voordat het huwelijk van hetzelfde geslacht legaal werd, hadden verschillende staten wetten aangenomen die binnenlandse partnerschappen en/of civiele vakbonden creëerden waardoor paren van hetzelfde geslacht hun vakbonden konden registreren om dezelfde of soortgelijke voordelen voor het huwelijk van de staat te verkrijgen die getrouwde stellen genoten.Aangezien het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten in het hele land het homohuwelijk legaliseerde, hebben veel staten civiele vakbonden en binnenlandse partnerschappen geëlimineerd.Een handvol staten blijven hen echter toestaan.

Als u zich in een binnenlandse partnerschapstaat bevindt, kunt u mogelijk een verzekering voor uw partner krijgen.De meerderheid van de grootste bedrijven van het land bieden binnenlandse partnervoordelen.U kunt een lijst vinden met Fortune 500 -bedrijven die binnenlandse partnervoordelen bieden, evenals andere informatie over voordelen, op deMensenrechtencampagnewebsite.U kunt ook contact opnemen met uw Human Resource Director om te zien of uw werkgever een ziektekostenverzekering biedt aan binnenlandse partners.

Zelfs als uw werkgever voordelen voor de gezondheid van binnenlandse partner biedt, erkent de federale wetgeving binnenlandse partners niet als echtgenoten voor belastingdoeleinden.Belastingwet behandelt elke premie die u betaalt om uw binnenlandse partner te dekken om belastbaar inkomen te zijn, niet een aftrek vóór belastingen van inkomsten zoals het is wanneer de werknemer een echtgenoot dekt.

Houd er ook rekening mee dat de Federal Cobra (Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act) ziektekostenverzekeringsregels niet van toepassing zijn op uw partner als u verliest of uw baan verliest.Onder COBRA moet uw werkgever u toestaan om een bepaalde periode een ziektekostenverzekering door te gaan, zolang u de premies betaalt.De wet geeft geen recht op uw partner om de voordelen van de binnenlandse partner voort te zetten, zoals het geval zou zijn als u getrouwd was.

Als uw werkgever geen voordelen voor de gezondheid van de binnenlandse partner biedt en uw partner geen voordelen krijgt via een baan (of niet werkt), kijk dan of uw werkgever ermee instemt uw partner te dekken op zijn gezondheidsplan als u betaalt voor depremies.Groepsplannen beschikbaar via werkgelegenheid zijn meestal minder duur en bieden vaak een betere dekking dan individuele plannen.

Werkennemerscompensatieverzekering

In sommige staten kan de afhankelijke van een werknemer die aan het werk is gedood, overlijdensuitkeringen van de staat verkrijgenwerkennemerscompensatieverzekeringprogramma.Omdat definities van "afhankelijk" breed zijn, hebben rechtbanken ongehuwde partners toegestaan om deze voordelen in verschillende gevallen te herstellen.Een rechtbank in Maryland heeft bijvoorbeeld de schadevergoeding van werknemers toegekend aan een vrouw die jarenlang bij de overleden werknemer heeft gewoond - haar baan aan het bezorgen was om voor het huis te zorgen en de kinderen op te voeden terwijl de overledene financiële steun bood.((Kendall v. Housing Auth., 76A.2d 767 (Md. Ct. Spec. App. 1950).).

In Californië heeft een rechtbank voordelen toegekend aan een vrouw die bij de overleden werknemer woonde omdat ze een "goed vertrouwen" lid van zijn huishouden was, hoewel ze met iemand anders getrouwd was.((State v. Werknemerscompensatie Beleving BD, 94 Cal.App.3d 72 (Ct. App. 1979).) En in Oregon stelt het statuut van de werknemers dat ongehuwde samenwonenden recht hebben op compensatie, zolang het paar samen kinderen had en meer dan een jaar samenwoonde voordat de werknemer gewond raakte.(Of. Rev. Stat. § 656.226.)

Niet alle rechtbanken zijn echter zo gul geweest.In South Carolina heeft een rechtbank de schadevergoeding van werknemers geweigerd aan een vrouw die woont en afhankelijk is van een overleden werknemer omdat ze getrouwd was met een andere man.((Palm v. General Painting Co., 370 S.E.2d 463 (S.C. Ct. App. 1988)).) En in Nevada ontkende een rechtbank de doodvoordelen aan de ongehuwde samenwonende van een overleden werknemer, zelfs waar de samenwonende eerder was getrouwd met de overleden werknemer omdat ze geen "legaal had"Herkenbare relatie "met hem.((Banegas v. State Indus.Ins.Systeem, 19 P.3d 245 (2001).)

Werkeloosheidsverzekering

In veel staten kan een werknemer verkrijgenWerkloosheidsverzekeringsvoordelenvoor het stoppen met een baan voor 'goed doel'.Vaak zal het werkloosheidsraad het besluit van een echtgenoot om de werkgelegenheid te verlaten beschouwen om de andere echtgenoot naar een nieuw huis te vergezellen als een "goed doel".In verschillende gevallen is dit voordeel ook uitgebreid tot ongehuwde partners.Het Hooggerechtshof van Massachusetts oordeelde bijvoorbeeld dat een vrouw die haar baan verliet om bij haar samenwonende partner van 13 jaar te blijven die zijn bedrijf verhuisde, boeiende redenen had om te stoppen en recht had op werkloosheidsverzekering.((Reep v. Commissaris van Dep't of Employment & Training, 593 N.E.2d 1297 (Mass. 1992).)

Het Hooggerechtshof van Californië heeft ook werkloosheidsuitkeringen toegekend aan een ongehuwde vrouw die haar baan heeft verlaten om haar partner naar een andere staat te volgen.((MacGregor v. Werkloosheid Ins.Appeals BD., 37 Cal.3d 205 (1984).) In die zaak baseerde de rechtbank echter zijn beslissing voornamelijk op het feit dat het ongehuwde paar een kind samen had.Het is onduidelijk of het Hooggerechtshof van Californië op dezelfde manier zou regeren als een ongehuwd stel geen kinderen samen zou hebben.

Als u specifieke vragen heeft, neemt u contact op met een familierechtadvocaat in uw regio voor advies.

FAQs

Welke verzekeringen moet je afsluiten als je gaat samenwonen? ›

Welke verzekeringen heb je nodig bij samenwonen
  • Welke verzekeringen heb je nodig? ...
  • Inboedelverzekering. ...
  • Opstalverzekering. ...
  • Overlijdensrisicoverzekering. ...
  • Zorgverzekering. ...
  • Uitvaartverzekering. ...
  • Autoverzekering. ...
  • Rechtsbijstandverzekering.

Is burgerlijke aansprakelijkheid hetzelfde als familiale verzekering? ›

Wat is een BA Familiale? BA staat voor Burgerlijke Aansprakelijkheid. Een verzekering BA Familiale neemt (een deel van) de vergoeding op zich die je moet betalen als je in je privéleven schade veroorzaakt aan derden. Die schade kan zowel van materiële, lichamelijke als andere aard zijn.

Is het voordeliger om wettelijk of feitelijk samenwonen? ›

Is het fiscaal interessanter om feitelijk of wettelijk samen te wonen? Voor de personenbelasting worden wettelijk samenwonenden volledig gelijkgesteld met gehuwden. Ook al kan een wettelijk samenwonende partner nooit ten laste zijn kan het fiscaal toch interessanter zijn om wettelijk samen te wonen.

Wie is gezinshoofd bij feitelijk samenwonen? ›

Je bent gezinshoofd als je samenwoont met een of meerdere gezinsleden die geen eigen inkomsten hebben. Je bent alleenstaande als daadwerkelijk alleen woont. Je bent samenwonende als je geen gezinshoofd en geen alleenstaande bent.

Is het goedkoper om partner mee te verzekeren? ›

Je krijgt bij geen enkele zorgverzekeraar korting als je dezelfde zorgverzekering samen met je partner afsluit. Je betaalt voor een zorgverzekering voor twee personen dus niet minder zorgpremie dan voor een zorgverzekering voor één persoon.

Welke verzekeraars horen bij elkaar? ›

Marktaandelen
#ConcernAantal verzekerden (in miljoenen)
1Achmea4,9
2VGZ3,9
3CZ3,7
4Menzis2,2
7 more rows
Nov 25, 2020

Wat als de tegenpartij geen familiale verzekering heeft? ›

Als de tegenpartij geen familiale verzekering afsloot, dan zal die persoonlijk moeten opdraaien voor de volledige schade. U kunt haar in gebreke stellen via een aangetekend schrijven met de vraag uw schade te vergoeden. Voor kleine schade waarover weinig discussie bestaat, is de kans op een minnelijke oplossing groot.

Wat als je geen familiale verzekering hebt? ›

Wat als je geen familiale verzekering hebt? Als je geen familiale hebt, moet je de veroorzaakte schade zelf betalen. Je zal jezelf ook moeten verdedigen als je volgens jou onterecht aansprakelijk gesteld wordt voor schade. De kosten kunnen dan hoog oplopen.

Welke schade wordt gedekt door de familiale verzekering? ›

Wat dekt een familiale verzekering? De familiale verzekering dekt lichamelijke en materiële schade die jij, je partner, je kinderen of je huisdier veroorzaken bij anderen. De waarborg rechtsbijstand helpt je met de terugbetaling als je schade hebt geleden.

Kan je samenwonen zonder wettelijk? ›

Wettelijk samenwonen en een samenlevingscontract maken is niet hetzelfde. Ook vrienden die feitelijk samenwonen kunnen baat hebben bij een samenlevingscontract. Samenwonen kan je op twee manieren doen: wettelijk of feitelijk. Feitelijk samenwonen kan je doen met zoveel personen als je wil.

Wat zijn de fiscale gevolgen van samenwonen? ›

De Belastingdienst beschouwt fiscale partners die op hetzelfde adres wonen automatisch als elkaars toeslagpartner. Dit betekent dat jullie de hoogte van elkaars toeslagen beïnvloeden. Dat geldt voor alle toeslagen, dus ook voor de zorgtoeslag. Zorg dus dat u dit goed uitzoekt.

Hoe bewijs je feitelijk samenwonen? ›

Er is sprake van feitelijk samenwonen wanneer u met een andere persoon op hetzelfde adres woont én samen instaat voor het huishouden. In tegenstelling tot wettelijke samenwoning, hoeft u dus geen verklaring af te leggen ten aanzien van de ambtenaar van de burgerlijke stand van uw gemeente.

Wat is samenwonen zonder samenlevingscontract? ›

Samenwonen zonder samenlevingscontract

De eerste optie is samenwonen zonder samenlevingscontract. Bij deze vorm van samenwonen bent u niets aan elkaar verplicht en wordt er niets officieels vastgelegd of geregistreerd. Dat betekent dat u ook geen recht hebt op partneralimentatie of erfenisrecht heeft.

Hoe lang moet je samenwonen voor fiscaal partnerschap? ›

Dan bent u fiscale partners vanaf het moment dat u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Woonde u in dat jaar vóór die datum al samen? Dan bent u fiscale partners vanaf het moment dat u binnen dat jaar samen op hetzelfde adres stond ingeschreven bij de gemeente.

Wat is financieel voordeliger trouwen of samenwonen? ›

De fiscale verschillen tussen gehuwden en wettelijk samenwonenden zijn weggewerkt. Ze genieten dezelfde voordelen, zoals het huwelijksquotiënt (wat je een belastingvermindering kan opleveren), de belastingverminderingen voor een hypothecaire lening en het belastingvoordeel voor kinderen ten laste.

Waarmee rekening houden bij samenwonen? ›

Er zijn drie soorten uitgaven om rekening mee te houden bij samenwonen: Vaste lasten: de huur, hypotheek en verzekeringen. Huishoudelijke uitgaven, zoals boodschappen en brandstof voor de auto. Reserveringsuitgaven: meubels, apparatuur of de vakantie.

Wat zijn je rechten bij samenwonen? ›

Als u samenwoont, is uw relatie niet officieel vastgelegd. Er gelden geen rechten en plichten. Fiscaal partnerschap en het krijgen van een partnerpensioen moet u zelf regelen. Als u samen kinderen krijgt, heeft alleen de biologische moeder automatisch het gezag.

Welke twee verzekeringen moet je in ieder geval afsluiten als je op kamers gaat? ›

Een reisverzekering en zorgverzekering

Twee verzekeringen die je niet direct voor je kamer nodig hebt, maar wel belangrijk zijn: de reisverzekering en zorgverzekering.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 14/07/2023

Views: 6412

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.